actueel

Over Politiek Magazine

De Nederlandse bladenmarkt is een uniek blad rijker: Politiek Magazine, een maandblad dat geheel gewijd is aan politiek en de ondertitel ‘uitgesproken onpartijdig’ draagt. Voor de oprichting van het blad tekent een enthousiaste groep journalisten, vormgevers, fotografen en andere betrokkenen rond initiatiefnemer Ernst van Splunter, communicatieadviseur en oud-VVD-Kamerlid.

Van Splunter is ervan overtuigd dat het blad lezers met politieke belangstelling zal boeien. “Er is belangstelling voor politiek, kijk naar het succes van Borgen, House of Cards en De Fractie. Er is dus een voedingsbodem voor het publieksblad dat Politiek Magazine wil zijn. Bovendien zoeken we samenwerking met politieke partijen om het blad onder de aandacht van hun leden te brengen. Die leden hebben per definitie interesse in politiek.”

De focus van het magazine ligt op nieuws makende, informerende en verstrooiende interviews, achtergrondartikelen en reportages. De eerste twee nummers van Politiek Magazine zijn digitaal te lezen op de website. De gedrukte versie is bij circa 400 verkooppunten te koop. Het blad telt 80 pagina’s en gaat tien keer per jaar verschijnen. In december-januari en juli-augustus verschijnen er winter- en zomernummers.

advertentie